Zaai niet te vroeg,
D’r is nog tijd genoeg!

Seizoen 2023

Welkom bij onze foto galerij van het moestuin seizoen 2023! Dit jaar hebben we onze groene vingers aan het werk gezet en we zijn zo enthousiast om onze prachtige oogst met jullie te gaan delen. Onze moestuin krijgt dit jaar zo veel kleur en variatie, van sappige tomaten tot knapperige sla.

Onze galerij begint met de voorbereidingen die we hebben getroffen voordat we aan de slag gingen met het planten. We hebben onze grond goed voorbereid, compost toegevoegd en ervoor gezorgd dat we genoeg water konden geven aan onze planten.

Daarna volgen de foto’s van onze zaailingen die we met veel liefde hebben opgekweekt. We hebben ze verzorgd en gekoesterd, en zijn zo trots op hoe sterk en gezond ze zijn geworden. Binnenkort en ook nu al zijn we ook gestart met het naar buiten uitplanten van onze opgekweekte zaden.

Aankomende week hebben we ook een leuke taak op onze planning staan, een taak waar zeker een blog van zal komen, namelijk van het poten van onze reuze knoflook!

Dit jaar gebruiken wij om onze tuin verder uit te breiden met een grote variatie aan vaste planten.
Denk dan aan aan vrij gangbare planten zoals rozemarijn en tijm, maar ook dingen waar je misschien minder snel aan denkt voor een moestuin, zoals artichoke of de grote centauri.

Vervolgens komen er nog foto’s van onze volgroeide planten, die zo weelderig en groen gaan worden dat ze bijna uit hun voegen barsten! We hebben zoveel verschillende groenten, fruit en kruiden geoogst, en we kunnen niet wachten om dit in onze keuken te gebruiken om de lekkerste maaltijden te bereiden.

We hopen dat jullie genieten van onze foto galerij en dat het jullie inspireert om ook een moestuin te beginnen. Het is zo’n geweldige manier om verbinding te maken met de natuur en om gezond, heerlijk voedsel te verbouwen.